De verschillende soorten trappen uitgelegd

Heb je verbouwplannen, dan denk je er mogelijk ook aan je bestaande trap in een nieuw kleedje te steken. Daarbij heb je niet enkel de keuze uit verschillende houtkleuren, maar ook uit twee trapmodellen: een L-trap en een Z-trap. Wij gaan dieper in op de verschillende soorten trappen.

De verschillende soorten trappen uitgelegd

Aan de basisvorm van je bestaande trap – trappen met of zonder draai, steile trappen of trappen met een dubbele kwartdraai – kunnen we niks veranderen. Aan de toekomstige look van je vernieuwde trap des te meer. Daarbij onderscheiden we twee soorten trappen. Een L-trap is de meest voorkomende versie. Die oogt eerder klassiek, met perfect horizontale treden en een volledig verticaal stootbord tussen de verschillende treden.

Een Z-trap oogt moderner, dankzij de schuine, naar binnen draaiende stootborden. Bekijk je deze trap in profiel, dan zie je duidelijk een patroon dat de letter Z weerspiegelt. Let wel, een trap met kwartdraai renoveren naar een Z-trap wordt niet aangeraden wegens veel te duur.

Wist je trouwens dat we je bestaande L-trap kunnen omvormen tot een Z-trap of je huidige Z-trap kunnen renoveren tot een L-trap? Aan jou de keuze!

soorten-trappen

Waarom kiezen voor een traprenovatie door Renotrap?

Kiezen voor Renotrap is kiezen voor de pionier in België op het vlak van traprenovatie. Met meer dan 60 jaar ervaring in het vak en ons voortdurende streven naar innovatie bieden we jou steeds een product en service van topkwaliteit aan.

Dankzij het voorbereidend werk in ons atelier kunnen we je nieuwe trap in de meeste gevallen op een dag tijd installeren. Bovendien gebeurt dat met een minimum aan breek- en kapwerk.
Het gebruik van het ultrasterke Duropal zorgt ervoor dat je nieuwe trap een eeuwigheid meegaat.

Ten slotte zorgen we, indien gewenst, voor een nieuwe trapleuning en trapverlichting.

Meer weten?

Wil je de verschillende soorten trappen van nabij bekijken? Contacteer ons voor een afspraak in onze ruime showroom.

WAAROM KIEZEN VOOR RENOTRAP?

Scroll naar boven