Trap verven: de voor- en nadelen op een rij

Een trap is vaak het eerste dat je ziet wanneer je een huis binnenkomt en heeft dus invloed op de uitstraling van je interieur. Ziet jouw trap er verouderd uit? Is hij beschadigd? Of wil je hem graag een andere look geven? Dan kan je ervoor kiezen om je trap te verven. Maar is dat wel een goed idee? We zetten de voor- en nadelen even voor je op een rij.

Je glijdt minder snel uit

We beginnen meteen met de grootste troef: je trap verven is de goedkoopste manier om je trap in een nieuw jasje te steken. Je kan de werken gemakkelijk zelf uitvoeren waardoor je geen vakman hoeft te betalen en ook de materialen zijn niet duur. Nog een pluspunt: een geverfde trap zorgt ervoor dat je minder snel uitglijdt. Daarnaast is de trap heel eenvoudig schoon te maken.

trap verven

Waarom je trap verven misschien niet zo’n goed idee is

Je trap verven is dan wel een goedkope oplossing, de kans is groot dat je na een paar jaar terug opnieuw mag beginnen. Verf bladdert namelijk snel af. Het is niet bestand tegen het dagelijkse heen- en weergeloop.

Als je de trap oploopt, loop je meestal in het midden van de treden, de uiteinden van een traptrede worden nauwelijks gebruikt. Het gevolg: op een geschilderde trap zie je al snel een glad en afgesleten looppatroon in het midden.

Daarnaast vergt een trap verven veel werk. Je moet de trap eerst grondig afschuren, eventuele vloerbekleding verwijderen en daarna moet je nog meerdere lagen verf aanbrengen. Bespaar jezelf heel wat werk en laat je trap renoveren door Renotrap. Dat is niet alleen duurzaam, je hebt er ook jaren geniet van.

Meer weten over Renotrap?

Had je graag nog wat meer info gewenst over onze werkwijze? Neem dan snel contact met ons op of kom gerust eerst eens langs in onze toonzaal. We helpen je graag verder!

WAAROM KIEZEN VOOR RENOTRAP?

Scroll naar boven